FOAM Home


In line for cell phones © Diederik Meijer 2006

     


EnglishAanmelden nieuwsbriefDisclaimerWebdesign by Netvlies Adres
Foam_tentoonstellingenArchief
Foam_3h: Diederik Meijer - 1900 Groom Road
16 december 2006 t/m 23 januari 2007

Foam presenteert in het kader van Foam_3h de tentoonstelling ‘1900 Groom Road’ van Diederik Meijer. Meijer maakte begin 2006 indringende portretten van de inwoners van een Amerikaans trailerpark (gelegen aan 1900 Groom Road, New Orleans) die, in de nasleep van de orkaan Katrina, van huis en haard verdreven werden. Ruim een jaar na dato is hun situatie niet veel verbeterd en vandaag de dag zijn nog steeds 404 van de 571 trailers in het park bewoond.
De serie van Diederik Meijer laat zowel de verslagenheid en onzekerheid, als de veerkracht en strijdvaardigheid van Katrina’s slachtoffers zien.


Diederik Meijer (Zutphen, 1968) is autodidact en fotografeert pas sinds enkele jaren. Hij richt zich voornamelijk op documentaire portretten van mensen in extreme situaties. Meijer fotografeerde eerder importbruiden in de Oekraïne en maakte een serie over Nederlandse militairen. Momenteel werkt hij aan een reeks over Nederlandse drugskoeriers die lange gevangenisstraffen uitzitten in de Dominicaanse Republiek. Meijer’s werk is gepubliceerd in de Nieuwe Revu, HP/De Tijd en Volkskrant Magazine.

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt dankzij SBK Amsterdam.


Vorige pagina